Zamieszczone przez sew1981
spryskiwacze reflektorów w ksenonach, czy da radę opóźnic?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Johnny_BZamieszczone przez liloZamieszczone przez Johnny_Bteraz pryskaja po dłuższym przytrzymaniu manetki
Przy okazji się dowiedziałem, że czas spryskiwania się liczy od momentu rozpoczęcia wysuwania spryskiwaczy, przez co ustawienie np. 0,4 sekundy powodowało, że zdążył się tylko spryskiwacz wysunąć i wrócić bez zmarnowania kropli :-)
A co interwałów, to niestety do dziś dnia nie udało mi się znaleźć tej opcji (naprawdę długo jej szukałem).Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
spryskiwacze reflektorów w ksenonach, czy da radę opóźnic?
Witam
Ja podczas pierwszego spryskiwania po włączeniu swiateł robie bardzo krotkie klikniecie manetką tak, ze spryski nie zdążą zareagowac, po czym wykonuje kolejny juz normalny klik, zeby wycieraczki nie tarły suchej szyby, w ten sposob pomijam spryskanie reflektorów.
Pozdrawiam
ali@200KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ali7Ja podczas pierwszego spryskiwania po włączeniu swiateł robie bardzo krotkie klikniecie manetką tak, ze spryski nie zdążą zareagowac, po czym wykonuje kolejny juz normalny klik, zeby wycieraczki nie tarły suchej szyby, w ten sposob pomijam spryskanie reflektorów.
Komentarz
-
-
Czytając cały ten wątek nadal nie rozumiem do czego służy funkcja Headlight Washer Delay. Rozumiem, że to "jakieś" opóźnienie względem czasu spryskiwania szyby. Ale jak ono dokładnie działa? Jeżeli ustawimy 1000ms to dopóki pryskamy szybę krócej spryski na reflektory się nie załączą czy też jest tu jakaś inna koncepcja?
Jak to się ma do tego że spryski reflektorów włączają się co 5-6-7 (różne wersje tu czytałem) mycie szyby? Póki co nikt nie napisał wprost czy udało mu się zmienić tą częstotliwość. Widział ktoś może gdzieś w vcds taką opcję poza tymi 2 o których pisał Maicroft, ?
pozdr.,
Paweł
Komentarz
-
Komentarz